Monday, December 15, 2008

Asean University Games 2008

15/12/2008

Hari ini,genap sebulan aku berada di Kuala Lumpur untuk menjayakan Asean University Games 2008. Bila join Game negara ni,terasa kepenatan lebih dari kepenatan bertugas di Universiti.

Disini,dibilik Sekretariat Aug,aku jumpa ramai member-member baru dari IPTA seluruh malaysia.

Sedar tak sedar,akulah komposer Lagu Asean Universiti Games yang bertajuk "mengapai Bintang ",tapi ramai yang tak tahu sebenarya siapa aku. Seingat aku,semasa majlis pelancaran AUG di Bukit Jalil,aku hanya dapat perhati dari jauh eja menyanyikan lagu ciptaaan tangan aku sendiri,macam tak sangka aku boleh buat sampai macam tu.

Aku mula buat lagu tu dengan gitar kapok je kat ofis,cari melody,hantar pada indra buat arrengement...tup..tup,dah jadi lagu yang complet.

Tapi ini semua atas sokongan Isteri ku yang tersayang.Banyak pengorbanan dia terhadap aku.Anak-anak aku,x terucap segala pengorbanan mereka.

Sekrang ni baru rasa,bila anak-anak tak ada disisi,macam kosong je hidup ni.....

2 comments:

Sengal Ubi said...

Salam.

Opening Ceremony AUG 2008 was splendid. Adalah kurangnya sedikit but there are always room for improvement. Saya pun tak percaya Encik yang compose lagu tema AUG but it was a job well done. Sayang Syafinaz tak nyanyi lagu tu. Kalau tak dah lama saya suruh Encik mintakkan autograf untuk saya.

Lepas ni bolehlah kami upah Encik compose lagu untuk teater pulak.

Hehehe.

aLan said...

encik..

upload la post baru..

dh 4 bulan bersawang dh blog encik ni..